Groene ideeën voor een bloeiende lokale economie

05 Oktober 2018

Groene ideeën voor een bloeiende lokale economie

Met het Weekend van de Klant in het vooruitzicht, zetten we onze plannen om de lokale economie te ondersteunen graag nog een keer in de kijker. In april 2017 stelden we 9 actiepunten voor om onze lokale ondernemers vooruit te helpen. Vandaag vullen we ons plan aan met 5 nieuwe initiatieven.

1. Fietsers worden beloond
Een Nederlandse studie bevestigt dat fietsende klanten meer aankopen.
Klanten die hun boodschappen met de fiets doen, worden het hele jaar door beloond. Samen met de handelaars en de economieraad ontwikkelen we een beloningssysteem dat je motiveert om zoveel mogelijk met de fiets naar de handelskernen te komen.

2. Er komt een wekelijkse boerenmarkt in Baal
Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument.
Op de boerenmarkt in Baal krijg je steeds verse, kwaliteitsvolle producten van eigen kweek. De boer bepaalt zelf de prijs en krijgt zo een eerlijk bedrag voor zijn product.

3. De rijkswachtkazerne wordt een start-up plek voor ondernemers
Startende ondernemers trekken vaak naar steden zoals Mechelen en Leuven om hun projecten op te starten. Wanneer we een deel van de historische rijkswachtkazerne omvormen tot een hub voor starters, kunnen we meewerken aan het succes van nieuwe ondernemingen. Hierbij denken we vooral aan duurzame projecten rond circulaire- of deeleconomie.

4. Parkeerplaatsen worden terrasjes
Tijdens de lente- en zomermaanden kunnen horecazaken de parkeerplaats voor hun zaak omvormen tot een terrasje. Op die manier krijgt iedereen de kans om te genieten van het mooie weer.

5. De inkomsten van de promotaks gaan integraal naar de lokale economie
De inkomsten van de promotaks, die handelaars buiten Tremelo betalen om reclame in onze gemeente te verspreiden, investeren we integraal terug in de lokale economie.

 

Lees ook: 9 Groene ideeën voor een bloeiend handelscentrum.