Youcadag alweer succes in Tremelo.

19 Oktober 2023

Youcadag alweer succes in Tremelo.

"Vorig jaar had Tremelo het hoogst aantal jobs per inwoner.  Ook dit jaar was succesvol!" 

Op 19 oktober engageren meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse scholieren, zich om een in kader van de Youca Action Day aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Hun loon van 60 euro dat ze op die schooldag verdienen gaat naar projecten van jongeren wereldwijd. Ook in Tremelo gingen heel wat jongeren opnieuw aan de slag.

Vorig jaar engageerden zich in Tremelo 40 werkgevers om een Youcastudent in dienst te nemen. Dat was volgens de Youca organisatie het hoogst aantal jobs per inwoners in Vlaanderen.  Als schepen van Noord-Zuid en van Lokale Economie was onze schepen best trots op al de ondernemers die zich mee wilden inzetten.

Ook dit jaar konden de Tremelose scholieren weer massaal terecht kunnen bij ondernemingen in de eigen gemeente. De Youcadag is niet alleen voor de jongeren in het Zuiden belangrijk, ook voor ondernemers kan het op lange termijn zijn vruchten afwerpen. Zo zien we elk jaar weer dat Youcastudenten doorgroeien naar een echte vakantiejob in het bedrijf waar ze een dag gewerkt hebben.