Wie wint groene pluim 2018

07 Januari 2019

Het nieuwe jaar is gestart! Hoog tijd alweer om de Groene Pluim uit te reiken. Stemmen kan tot en met 31 januari door jouw favoriet te mailen naar: [email protected]

Met deze pluim, in de vorm van een origineel kunstwerk, bekronen we Tremelose doeners die het afgelopen jaar hun steentje hebben bijgedragen om onze wereld socialer, duurzamer of groener te maken.

Wij nomineerden drie kandidaten en zoals altijd kan jij mee beslissen wie de Groene Pluim in ontvangst mag nemen.Apotheek Dehing

Wegenwerken maken het handelaars niet altijd makkelijk. Bereikbaarheid kan een probleem worden. Apotheek Dehing in Baal Centrum vond er wat op en koos voor een duurzame oplossing.

Met een afgedankte rode postfiets brachten ze in Baal bestellingen rond van oudere, minder mobiele klanten. Enkel wat witte verf en een groen apothekerskruis, meer was er niet nodig om een heuse apotheekbestelkar te toveren.

Als dat geen ecologische oplossing is!

 

 

 

 

 

Bib Tremelo

In november riep de bibliotheek van Tremelo op om (voor)leesboeken te schenken aan kansarme gezinnen. Zo wilde onze bib meewerken aan de 2de inzamelactie van Libelle in samenwerking met Kind&Gezin.

Lezen en voorlezen, een onmisbaar wapen in de strijd tegen kinderarmoede. Al wie dat wilde, kon 3 weken lang boeken binnenbrengen in de bib. Half december overhandigden de bibmedewerkers 929 kinderboeken aan Dieter Coppens, ambassadeur van het project.

 

 

 

 

 

De Mooimakers

Heb je al van de 'Mooimakers' gehoord? Onze gemeente telt er intussen meer dan 30.

Misschien zag je ze al lopen, gewapend met een witte zak en afvalprikstok. Met ondersteuning van de milieudienst zorgt elke mooimaker voor een eigen gebied en houdt het het hele jaar door zo proper mogelijk. Tonnen zwerfafval hebben deze vrijwilligers al opgeruimd.

Fijn dat mensen zich gratis inzetten om onze omgeving schoon te houden.

 

 

 

Stemmen kan tot en met 31 januari door jouw favoriet te mailen naar: [email protected]