Waar wil jij een boom in je buurt?

07 Februari 2024

Waar wil jij een boom in je buurt?

Naast de meerwaarde voor de biodiversiteit zorgen bomen ook voor meer schaduw, en een verbetering van de luchtkwaliteit in de straat.

De voorbije 5 jaar werkten onze Groene schepenen Petra en Kris actief mee om de tuinen van onze inwoners te vergroenen door het schenken van geboorte- en liefdesbomen.  Maar ook op openbaar domein willen we meer bomen plaatsen.

Hiervoor gaan we beroep doen op onze inwoners.  Zij kennen immers hun buurt het beste en zijn op die manier het best geplaatst om te weten op welke plek in hun straat of plein er een boom kan bijkomen. 

 

We hopen dat onze inwoners allemaal op zoek gaan in hun buurt en we massaal veel aanvragen krijgen.  Want het is algemeen geweten dat een boom in de omgeving heel veel voordelen bied.  Naast de meerwaarde voor de biodiversiteit zorgt hij ook voor meer schaduw,  en een verbetering van de luchtkwaliteit in de straat.

 

Spijtig genoeg zal er niet op elke plaats die we doorkrijgen een boom geplant kunnen worden.  De technische dienst van de gemeente zal elke locatie bekijken.  Soms is het echt niet mogelijk wegens een paar praktische redenen, bv leidingen die onder de grond steken of een veiligheidscamera die een open zicht moet hebben.  Naast al deze redenen zijn er ook nog de wettelijke afstanden tot perceelgrenzen de we moeten respecteren.

 

Maar daar moeten onze inwoners zich bij het melden in de eerste plaats geen zorgen over maken.  Hoe meer aanvragen we binnen krijgen hoe beter.  Samen zorgen we immers voor een groener Tremelo.

 

Wie een locatie in gedachten heeft kan dit laten weten via het online formulier op de gemeentelijke website of via een telefoontje naar de milieudienst.  Of de locatie al of niet geschikt is laten we de melder binnen de 3 maand weten.