Toekomstige schepen daagt je uit

04 December 2018

Toekomstige schepen daagt je uit

Toekomstige Schepen Lokale Economie Petra Vreys gaat uitdaging aan: #ikkooplokaalinTremeloBaalVanaf 1 januari heeft Groen Tremelo-Baal de bevoegdheid over Lokale Economie. Vanaf dan kan onze eerste Groene schepen Petra Vreys samen met de vele handelaars de krijtlijnen uitzetten om de handelskernen van Tremelo en Baal nog meer te laten bruisen.  


Onze toekomstige schepen is echter niet van plan om te wachten tot januari om onze lokale winkeliers te ondersteunen.

Petra Vreys: “De eindejaarsperiode komt eraan. Is er een beter moment om de plaatselijke handelaars te steunen? Ik ga alvast de uitdaging aan. Ik ben van plan al mijn eindejaarsgeschenken in onze eigen gemeente te kopen. Op die manier wil ik het voorbeeld geven en niet alleen mijn financiële maar ook mijn symbolische steun verlenen."

Groen Tremelo-Baal daagt elke dorpsgenoot uit om hetzelfde te doen. Wie volgt het voorbeeld van Petra en koopt z’n eindejaarscadeaus in onze eigen gemeente? Maak een foto samen met de winkelier en deel hem via de sociale media onder de hashtag #ikkooplokaalinTremeloBaal.

Naast onze schepen nemen ook andere Groenbestuursleden deel aan deze actie.
Wendy Huysmans: “Natuurlijk is het makkelijker om van achter de computer de pakjes thuis te laten bezorgen. Maar ook ik wil mijn best doen om in Tremelo of Baal op zoek te gaan naar cadeautjes. Misschien ontdek ik wel handelszaken waarvan ik nog niet gehoord had.”

Groen Tremelo-Baal is ervan overtuigd dat winkelen bij de lokale handelaars een grote meerwaarde heeft. Zij zorgen immers mee voor een sterke en aantrekkelijke gemeente. Trouwens, is het ook niet veel duurzamer om lokaal te shoppen dan online? Want lokaal kopen kan je ook te voet of per fiets. En wat te denken over de werkvoorwaarden van het personeel van vele onlinebedrijven?

Hopelijk kan deze actie een aanzet zijn om je ook in de loop van het jaar tot onze lokale winkeliers te richten. Om groenten en fruit uit onze eigen streek te kopen en om ook fair-trade niet te vergeten.