Tel op 6 en 7 augustus de vlinders in u tuin.

23 Juli 2016

Tel op 6 en 7 augustus de vlinders in u tuin.

Het landkaartje, de dagpauwoog of het boomblauwtje: het zijn allemaal tuinvlinders waar Natuurpunt het fijne van wil weten. Want met hun grote verscheidenheid zijn vlinders waardevolle graadmeters van ons leefmilieu. Bovendien is het fantastisch om de kleurige fladderaars aan het werk te zien. Daarom vragen we jou om op 6 en 7 augustus de vlinders in je tuin te tellen.   Loop een rondje door de tuin en noteer alle vlinders. Dit kost, afhankelijk van de grootte van je tuin, meestal 15 tot 30 minuten. Kies een zonnig moment, want dan fladderen de vlinders het liefst rond. Kijk hoeveel vlinders van een bepaalde soort je tegelijkertijd

 ziet en noteer het grootste aantal, maar tel niet alles op. Zie je bijv. om 10u drie grote koolwitjes en om 10u25 vier exemplaren? Geef dan vier grote koolwitjes door in je telling. 

Zie je die dag andere vlinders, zoals de Bruine Vuurlinder een van onze Tremelose koestersoorten.  Voeg deze gegevens dan toe bij je telling van die dag. 

Vanaf zaterdag 6/08 tem zondag 7/08 kan je je telling ingeven via het online telformulier op de website van Natuurpunt. Pas op zaterdag komt het formulier online.