Stem voor de nieuwe Groene Pluim

02 Januari 2017

Stem voor de nieuwe Groene Pluim

Het nieuwe jaar is gestart! Dat betekent dat het weer tijd is om de Groene Pluim te kiezen. Hierbij gaan we op zoek naar Tremelose doeners die het afgelopen jaar hun steentje hebben bijgedragen om onze wereld socialer, duurzamer of groener te maken.  Wij nomineerden drie kandidaten en zoals altijd mag jij beslissen wie de Groene Pluim, in de vorm van een origineel kunstwerk, in ontvangst mag nemen. 

Stemmen kan tot en met 31 januari door jouw favoriet te mailen naar: [email protected]

Dit zijn de genomineerden:

 

Bloemenpluktuintje Fleur d'Ellemieke

In de lente van 2015 kocht Elke Elsen één zakje bloemenzaad. In 2016 ging ze een stapje verder en creëerde ze op een braakliggend terrein in de Lange Rechtestraat te Baal een kleurrijke bloementuin. Op een half jaar tijd transformeerde de wildernis tot een plaats die kleur en liefde uitstraalt. Niet alleen voor haarzelf maar ook voor de vlinders, de bijen en alle mensen die van de natuur houden. Iedereen is er steeds welkom om foto's te maken, een boeketje te plukken of gewoon tot rust te komen, dichtbij maar weg van de drukte van alledag. 

De herbruikbare ribbelpint van de Eddy's

In de zomer van 2016 organiseerden De Eddy's hun tweede retrokoers op de mythische flanken van de Balenberg. Na de eerste editie in 2015 lag de Balenberg vol met plastic wegwerpbekers. Daarom introduceerden de Eddy's dit jaar een herbruikbare ribbelpint. Het resultaat was dat de afvalberg aanzienlijk kleiner was! Bij het terugbrengen van de ribbelpint kreeg de gebruiker de keuze om de waarborg te doneren aan een goed doel. Op die manier werd er eveneens een mooie geldsom ingezameld voor Gekko for Africa, een non-profitorganisatie uit Baal.

Het Balenbergerbier van Luc Coppens.

In 2016 bracht Balenaar Luc Coppens zijn Balenberger op de markt. Dit biologisch bier, gebrouwen bij brouwerij Den Hopperd in Westmeerbeek, werd in de zomer gelanceerd tijdens "Het feest van de Bruine Vuurvlinder". Met het goudblonde bier wil Luc Coppens de zeldzame vlinder die gespot is op de Balenberg tevens onder de aandacht brengen. Deze Tremelose koestersoort staat dan ook op de etiketten, glazen en publiciteit van het bier. De opbrengst ging tijdens "Het feest van de Bruine Vuurvlinder" volledig naar Natuurpunt.

Hoewel ze het allemaal verdienen en we zeer dankbaar zijn voor hun bijdrage kan er maar één de Groene Pluim krijgen. Wie dat wordt, beslis jij door een mailtje te sturen met jouw favoriet naar [email protected]

Onze vorige Groene Pluimwinnaars : 

2010 : Kids for Uganda (ontwikkelingssamenwerking)
2011 : Luc en Luce Bonte (11.11.11 Tremelo-Baal)
2012 : Chris Perdieus (kinderboek over milieuproblematiek)
2013 : Natalie Eggermont (organisator trein naar VN-klimaattop)
2014 : Ribbe de Bie (natuurjeugdvereniging)
2015 : FairTrade
?trekkersgroep