Samen met handelaars en inwoners onze handelskernen versterken.

02 November 2023

Samen met handelaars en inwoners onze handelskernen versterken.

"We mogen in Tremelo oprecht fier zijn over onze handelskern"

Het gaat goed met de detailhandel in Tremelo. Maar het kan nog altijd beter.  Daarom gaat onze schepen Kris Torfs samen met de provincie Vlaams-Brabant, de handelaars en de inwoners een detailhandelsplan opstellen om de handelskernen te versterken. 

We mogen in Tremelo fier zijn dat we een leuke handelskern hebben en nog veel geëngageerde ondernemers die er elke dag voor gaan. Die handelskern willen we zeker behouden en zelfs nog versterken naar de toekomst toe. De handelskern in deelgemeente Baal zit een beetje op een ander spoor en die willen we een nieuwe dynamiek geven. Maar het is moeilijk om dat zelfstandig aan te pakken en daarom doen we een beroep op de detailhandelscoaches van de provincie Vlaams-Brabant. 

Opstart detailhandelsplan

De detailhandelscoaches zullen werken in fasen. In de eerste twee fasen gaan we bekijken van, hoe zitten die handelskernen in elkaar, wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen, wat zijn de opportuniteiten. Op 21 november houden we twee ondernemersavonden, één in Baal en één in Tremelo. We hopen daar zoveel mogelijk ondernemers naartoe te krijgen, want het is voor hen en met hen dat we het plan zullen moeten uitvoeren. Na die infoavonden, volgt er nog een enquête van de ondernemers zelf en ook nog één onder de inwoners van Tremelo. En met die resultaten gaan de detailhandelscoaches aan de slag. Maar dat is pas voor begin 2024.