Ribbe de bie wint Groene Pluim 2014

03 April 2015

Ribbe de bie wint Groene Pluim 2014

Met de Groene Pluim beloont Groen Tremelo-Baal ieder jaar een Tremelonaar die onze wereld een beetje socialer, duurzamer of groener heeft gemaakt. Bijna 300 mensen brachten een stem uit en dit jaar haalde  het met 49% van de stemmen van de andere genomineerden: KVLV Baal (37%) en De Groene Kapoen (14%).

Natuurclub Ribbe de Bie

 
Natuurclub Ribbe de Bie is een Tremelose jeugdvereniging voor iedereen van het 3de leerjaar tot het 1ste middelbaar. Ribbe de Bie werd in april 2014 opgericht door Gritta Maes in de schoot van Natuurpunt Tremelo. Een keer per maand komen de kinderen samen om de natuur in Tremelo-Baal en omgeving te ontdekken en laten ze zich betoveren door de zotste waarnemingen. Ze nemen graag een schop in de hand, maken zelf vogelvoerfiguren of gaan op zwerfvuilpad.

Ribbe de Bie wil vooral jongeren betrekken bij het beleven van de natuur in alle seizoenen. De betrokkenheid van de (groot)ouders is bovendien erg groot. Het uiteindelijke doel is een breed draagvlak creëren voor het belang van natuurbehoud.


Als symbolisch geschenk ontving Gritta, bijgestaan door Mieke Van Loo (voorzitster Natuurpunt Tremelo, links op de foto) een Groene Pluim in de vorm van een origineel kunstwerk.

Het werk, vervaardigd in moderne kant, is een creatie van Mieke De Beule.