Natalie Eggermont wint de Groene Pluim

03 Maart 2014

Natalie Eggermont wint de Groene Pluim

Met de Groene Pluim beloont Groen Tremelo-Baal ieder jaar een Tremelonaar die onze wereld een beetje socialer, duurzamer of groener heeft gemaakt. Meer dan 200 mensen brachten een stem uit en dit jaar haalde  het met 49,3% van de stemmen van de andere genomineerden:  (38,2%) en

Natalie EggermontRonny PetitjeanGekko for Africa (12,5%).

 

Natalie Eggermont organiseerde vorig jaar de Trein naar Warschau. Hiermee reisden 750 Belgen naar de klimaattop in Warschau om er te betogen voor een rechtvaardig klimaatakkoord.  Daarnaast is Natalie, vanuit haar achtergrond als arts, veel bezig met de link tussen klimaatsverandering, gezondheid en de organisatie van de zorg. Hierover geeft ze workshops en lezingen aan studenten geneeskunde.Natalie startte haar engagement in Tremelo bij de kerngroep van 11.11.11 waar ze 10 jaar geleden bij aansloot.Aan de universiteit van Gent richtte ze UGENT1010 op, een studentenvereniging die zich richt op het verduurzamen van de universiteit.

 

Als symbolisch geschenk ontving Natalie een Groene Pluim in de vorm van een origineel kunstwerk.Het werk werd gemaakt door Steve Potters, docent verpleging aan de Thomas More Hogeschool.