Kerstboomgebeuren : Groen Tremelo-Baal daagt Jeugdhuis Den Borduur uit...

15 Januari 2018

Kerstboomgebeuren : Groen Tremelo-Baal daagt Jeugdhuis Den Borduur uit...

Nadat wij de laatste 4 jaar steeds bedenkingen hadden bij de veiligheid op de kerstboomverbranding in Baal besliste ons gemeentebestuur om dit jaar geen vergunning meer te geven aan Den Borduur. Volgens het reglement van de brandweer en het nieuwe politiereglement hoort dit te gebeuren op een afstand van 100m van bebouwing. In de dorpskern van Baal gaat het hier over een afstand van 30m. Al sinds 2014 stelde wij ons ernstige vragen betreffende de veiligheid van dit gebeuren. Zeker omdat ons gemeentebestuur al jarenlang tegen het brandweerreglement in een vergunning geeft aan deze kerstboomverbranding. Dit steeds met het argument dat ook de brandweer aanwezig is, terwijl dit de laatste 5 jaar niet meer het geval geweest is.

Kris Torfs : "Daarom zijn wij ook opgelucht dat ons gemeentebestuur dit jaar de beslissing heeft genomen om de verbranding in Baal centrum te verbieden. Anderzijds moeten wij spijtig genoeg vaststellen dat jeugdhuis de Borduur pas in volle voorbereiding van hun gebeuren op de hoogte werd gebracht."

Groen Tremelo-Baal steunt voluit de initiatieven van het Jeugdhuis om mensen met elkaar te verbinden. In het verleden deden wij daarom ook al het voorstel om de kerstboomverbranding te vervangen door een kerstboomverhakseling. Wij zijn er van overtuigd dat de jongeren van het jeugdhuis op hun eigen creatieve manier voor een "alternatief kerstboomgebeuren" kunnen zorgen.

Petra Vreys : "Graag dagen wij het jeugdhuis uit om volgend jaar een Tremelo-Baals kampioenschap Kerstboomwerpen te organiseren... en ik zal alvast jullie eerste deelnemer zijn."

Naar ons gemeentebestuur toe zouden wij graag het voorstel doen om een perceel in onze gemeente vrij te maken waar mensen hun kerstboom zouden kunnen planten. Zo krijgen een groot deel kerstbomen een 2de leven, maak je onze gemeente een beetje groener en heb je opnieuw je zelfde kerstboom voor het volgend jaar.