Groen Tremelo-Baal zondag 1 mei op geefplein KVLV Baal

26 April 2016

Groen Tremelo-Baal zondag 1 mei op geefplein KVLV Baal

Nu zondag 1 mei  was Groen Tremelo-Baal aanwezig op het geefplein van KVLV Baal aan het Sociaal Huis.   Delen is het nieuwe hebben, een trend die volop doorzet in onze samenleving. Overal ontstaan initiatieven die passen in de zogenaamde 'deeleconomie'. In Vlaanderen is het voornamelijk nog een stedelijk fenomeen. 

Veel voorwerpen belanden ook al te snel bij het afval terwijl ze elders nog makkelijk een tweede of zelfs derde leven kunnen leiden.
Ook Groen Tremelo-Baal hecht veel belang aan het voorkomen van afval. Daarom gaven we spullen weg op de ShareFair van de Baalse KVLV.   Nadat wij drie jaar geleden meededen aan de rommelmarkt van jeugdhuis Den Borduur en ook twee jaar geleden op het weggeefplein stonden van KVLV doen zetten wij nu heel graag ons engagement verder.
 
 
Op een ShareFair staan delen en geven in een leuke en gezellige sfeer centraal. Je kunt er spullen en diensten delen en weggeven die je zelf te veel hebt. Dat kan gaan van spullen die je niet meer nodig hebt, over spullen die je zo weinig gebruikt dat je ze best met anderen kunt delen. 
Doel van deze ShareFair is niet alleen overvloed delen.  Neen, ook sociale contacten versterken, het milieu sparen en een nieuwe dynamiek doen opstaan is hier belangrijk.