Groen! Tremelo-Baal wenst iedereen een groen en duurzaam 2010

06 Januari 2010

2010 is op gang gekomen, tijd om terug te blikken op het Groen!e jaar in Tremelo. Als we een bilan opmaken van 2009, denken we in de eerste plaats aan het bezoek dat Bart Staes bracht aan onze jaarlijkse Biomarkt. Op onze stand op de Lentemarkt mochten we ons dan weer op de aanwezigheid verheugen van diverse Groen!-kandidaten. Dat we rechtover de VLD stonden, maakte het er alleen maar aangenamer op. We mogen hierbij ook niet vergeten dat we met lijsstrekker Hermes Sanctorum een uitstapje deden op de wekelijkse dinsdagmarkt. En met resultaat, Hermes werd verkozen als Vlaams Parlementslid, net zoals Bart Staes zijn zetel behield in Europa. Onze 3 Groen!e loopsters waren dit jaar ook weer van de partij op de Baalse Kermisloop. 2009 is daarnaast terugdenken aan onze alternatieve receptie in de Kalvenne. Dit als protest tegen de aanleg van een "Damiaanparking zonder platanen". Dat verschillende media, waaronder ROB-tv, hier gretig op ingingen, bewijst voor ons dat we met dit thema niet alleen staan. Maar nog veel belangrijker: ook vele bewoners steunen ons in onze mening.

Een ander heet hangijzer waarbij heel wat Tremelonaars achter ons staan, is de Kalvenne. Dat dit stukje natuur in 2009 als "mooiste plekje" van Tremelo verkozen werd, was leuk en voor ons een reden te meer om er ook in de toekomst voor te blijven vechten.

Om 2009 af te sluiten maakten we nog een rondrit langs de Tremelose overheidsgebouwen. Gebouwen die volgens ons dringend aan een "energieopknapbeurt" toe zijn. Af en toe ons gemeentebestuur eens wakker schudden is meer dan nodig, zo blijkt.

Onze jaarlijkse stand op de Kerstmarkt werd ook dit jaar goed gesmaakt, de koude deed zijn werk (de opwarming van de aarde was nergens te bekennen die dag). Zeer goed voor de verkoop van onze warme dranken en loempia's.

Natuurlijk mogen we de opstart van onze nieuwe website en bijhorende Facebookpagina niet vergeten. Dat de Groen!en van Tremelo op dit punt verder staan dan sommige van hun collega's, laat nog maar eens blijken dat wij toch niet helemaal dat kleine broertje zijn in Tremeloos politiek landschap. Wedden dat na het verschijnen van ons nieuwjaarsoverzicht onze collega's van andere partijen plots ook met zoiets aankomen!

Wat 2010 wordt, is nog afwachten. Wel staat het vast dat we ook dit jaar onze Groen!e standpunten willen proberen door te drukken. Een klimaatplan voor onze gemeente is meer dan nodig. De Kalvenne zal voor ons altijd een strijdpunt blijven, dossiers genoeg om onze mening te laten horen.

Wij wensen jullie in ieder geval het beste van het beste, maar laat het ons proberen groener te doen dan we al deden in 2009.