Gemeentebestuur gaat in op voorstel Groen Tremelo-Baal.

27 Januari 2018

Gemeentebestuur gaat in op voorstel Groen Tremelo-Baal.

Groen Tremelo-Baal is tevreden over het feit dat het gemeentebestuur zich op ons voorstel aansluit bij de Statiegeldalliantie. De Statiegeldalliantie is een samenwerkingsverband tussen Nederland en Vlaanderen, die ervoor pleit om statiegeld in te voeren op PET-flessen en blikjes. Met dit aansluiten geeft onze gemeente een signaal naar de Vlaamse regering om hier eindelijk werk van te maken.Kris Torfs : "Tevens gaat Tremelo ook bij Ecowerf een positief standpunt innemen voor het invoeren van statiegeld. Wij zijn vanuit Groen Tremelo-Baal oprecht blij met dit sterk signaal."

De voorbije weken sloten naast ondermeer Test Aankoop, KVLV, Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt ook verschillende gemeente in Vlaanderen aan. Ook het provinciebestuur van Limburg ging deze week het engagement aan.

Petra Vreys : "het invoeren van statiegeld beweegt mensen ertoe om hun lege flesjes en blikjes opnieuw in te leveren. Daardoor is er minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten voor lokale overheden en betere recycling van waardevolle materialen."

Vanuit onze Groene fractie hopen wij dat er nog meerdere gemeente en organisaties zich aansluiten. Zo kunnen we aantonen dat er een groot draagvlak voor deze maatregel bestaat.