Fair Tradetrekkersgroep winnaar 6de Groene Pluim.

13 Februari 2016

Fair Tradetrekkersgroep winnaar 6de Groene Pluim.

Met de Groene Pluim beloont Groen Tremelo-Baal ieder jaar een Tremelonaar die onze wereld een beetje socialer, duurzamer of groener heeft gemaakt. Heel wat mensen brachten een stem uit en dit jaar haalde de  FairTrade trekkersgroep het met 60% van de stemmen van de andere genomineerden: Zwerfpoezenproject Poezelo (28%) en de Strobalen woning Eikenboslaan (12%).

 

In 2015 werd Tremelo officieel uitgeroepen tot FairTrade gemeente. Deze titel hebben we in de eerste plaats te danken aan de trekkersgroep. Zij zorgde ervoor dat aan alle criteria werd voldaan om FairTrade gemeente te kunnen worden. En dat waren er heel wat! Als FairTrade gemeente werkt Tremelo niet alleen mee aan een waardig bestaan van de kleine boer in het Zuiden maar wordt er ook aandacht besteed aan eerlijke, duurzame producten uit eigen streek.

Als symbolisch geschenk ontvingen de leden van de FairTrade trekkersgroep de Groene Pluim in de vorm van een origineel kunstwerk. Het werk is een creatie van de Tremelose schilderkunstenaar Felix Torfs.

Proficiat!