Chiromeisjes van Baal winnen de Groene Pluim

14 Februari 2018

Chiromeisjes van Baal winnen de Groene Pluim

Dit jaar haalden de Chiromeisjes van Baal het met 40% van de stemmen van de andere genomineerden. 

Met de Groene Pluim beloont Groen Tremelo-Baal ieder jaar "doeners" uit onze gemeente die de wereld een beetje socialer, duurzamer of groener hebben gemaakt. Meer dan 200 mensen brachten een stem uit. Dit jaar haalden de Chiromeisjes van Baal het met 40% van de stemmen van de andere genomineerden: Sense Cleaning (31%) en de Beverwandelaars (29%).

De Chiromeisjes gingen afgelopen zomer de uitdaging aan om tijdens hun kamp in Sint-Niklaas duurzaam te koken. De kookouders namen deel aan de workshop "duurzaam koken op kamp", een initiatief van Groen gedeputeerde Tie Roefs en de provincie Vlaams-Brabant. Hier bleek dat enkele simpele ingrepen een grote impact kunnen hebben.

Tijdens het kamp kregen ze bezoek van kok Geert Groffen om ter plekke aan de slag te gaan met duurzaam koken. Hij kookte samen met de kookploeg en gaf tips & tricks over duurzame (kamp)kost. Voeding is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de totale CO2-uitstoot. Met dit initiatief droegen de Chiromeisjes hun steentje bij aan een klimaatneutrale wereld.

Als symbolisch geschenk ontvingen de kookouders een Groene Pluim in de vorm van een kunstwerk.
Het kunstwerk was dit jaar een creatie van kunstenaar Nils Leemans uit Ramsel.

Meer foto's vind je op onze Facebookpagina.