8 november Mantelzorgavond

02 November 2017

8 november Mantelzorgavond

Groen Rotselaar organiseert, samen met Groen Tremelo-Baal  en Groen Rotselaar, een debatavond over Mantelzorg. We laten Anne Dedry, federaal parlementslid, aan het woord. En we stellen u ook graag Mieke Coeckelbergh uit Werchter voor, auteur van "Samen met Haar".  Vele honderdduizenden mensen nemen de zorg op voor een zieke ouder, partner, zorgenkind, een buur?Zij worden geconfronteerd met heel wat vragen en uitdagingen.  Wat betekent het concreet om mantelzorger te zijn en wat moet je allemaal regelen? 

  • Hoe maak je de puzzel tussen werk, gezin, vrienden en mantelzorg? 
  • En kunnen we voor mantelzorgers een ondersteunende omgeving creëren die verder gaat dan een bemoedigende schouderklop?
  • Hoe kan de gemeente mantelzorgers ondersteunen?

Mieke werkt als vormingswerkster bij Zorg-saam. Mieke vertelt in haar boek hoe ze zelf, samen met hulpverleners en zorgers door een moeilijke periode is gekomen.

Anne is bekend als de oprichtster van De Bakermat, het Expertisecentrum Kraamzorg. Ze werkt intussen al 30 jaar in de zorgsector: zwangerschap, kraamzorg, borstvoeding, kinderopvang en ouderenzorg zijn haar thema's. Sinds 2014 zit ze voor Groen in het Federale Parlement.

Momenteel is Anne directeur bij Zorg-saam, een vormingsinstelling gespecialiseerd in zorgthema's, en van Ons Zorgnetwerk, een vereniging die de belangen van mantelzorgers behartigt.

Naast sociologische werken over dit thema, schreef Anne, gezinssociologe van opleiding, ook toegankelijke brochures en boeken.