17de Biomarkt op Paasmaandag

26 Maart 2017

17de Biomarkt op Paasmaandag

Op Paasmaandag 17 april organiseert Groen Tremelo-Baal voor de 17de keer de Biomarkt. Van 13u tot 17u kan je in de turnzaal in de Kruisstraat kennismaken met een heleboel biologische producten. Met de biomarkt wil Groen het belang van bio, ecologie en korte ketens onderstrepen. Dit doen we door de inwoners van Tremelo-Baal kennis te laten maken met "doeners" :  handelaars, organisaties en mensen die op een creatieve manier een ecologische boodschap verspreiden.  

Met veel plezier verwelkomen we onze Groene Pluimwinnaar Elke Elsen, zij brengt kaartjes, biologische zelfgemaakte goudsbloemolie en -zalf en bloemenzaadjes van haar eigen bloempluktuintje mee.
 
*Wim Haegemans komt biogroenten verkopen van de Akelei in Schriek, aangevuld met groenten en fruit van andere telers uit België. 

*Er zijn overheerlijke kazen om van te proeven en te kopen.
*Wildiers biedt een ruime keuze aan artisanale confituren, konfijten en fruitbeleg.
*Biobakker Jacques Cochez verwent je met z'n beste brood.
*Op de stand van de Wereldwinkel ontdek je fairtrade producten van over de ganse wereld.
*Het team van Kristina en Jody vertellen u graag alles over de aloe veraplant
*Luc Coppens laat u graag zijn Balenberger proeven.
*Katrien van de Kruidgaard uit Oud-Heverlee laat u graag kennis maken met volledig biologische kruiden uit volle grond.
*Frieda en Gilbert van "Zoethout" in Baal introduceren hun eigen advocaat en brengen zelfgemaakte vogelhuisjes en andere hebbedingetjes mee.
*Uit Haacht mogen we dit jaar ook Sofie-store verwelkomen. Zij verkoopt kinderkleding voornamelijk vervaardigd uit biologisch katoen of die op milieuvriendelijke manier geproduceerd is.
*De Ramselse Beleefboerderij De Vliertuin brengt een gans gamma van streekproducten mee uit het Merodegebied.
*Bio Planet Leuven laat u volop kennismaken met lekkere bio.
 
Tussen alles door kan je in het praatcafé genieten van een hapje en een drankje. We serveren er naast de beste biobieren en -dranken ook opnieuw een "biocroque uit het vuistje" .

Zoals altijd is de toegang gratis en krijgt iedereen die met de fiets of te voet komt een leuke verrassing. Net zoals de voorbije jaren maakt iedere bezoeker kans om een biomand te winnen.

Wanneer: maandag 17 april 13u tot 17u
Waar: Turnzaal - Kruisstraat te Tremelo